Gå till referensobjekt

Relaterade dokument

Relaterade bilder

Relaterade dokument

 
Beställningsunderlag Storlek Ladda hem
 
 

Beställningsformulär Lagerförda spiraltrappor

46,8kB

Ladda hem

 
Broschyrer Storlek Ladda hem
 
 

Broschyr spiraltrappor

4,6MB

Ladda hem

 

Broschyr spiraltrappor och kombitrappor

3,7MB

Ladda hem

 
Monteringsanvisningar Storlek Ladda hem
 
 

Monteringsanvising för spiraltrappa

1,1MB

Ladda hem

 

Monteringsanvisning Skyddsbur

332,3kB

Ladda hem

 
Skötselanvisningar Storlek Ladda hem
 
 

Skötsel av snickerier

36,4kB

Ladda hem

 

Skötsel av Terrazzo och betong

54,7kB

Ladda hem

 

Spiraltrappor

Spiraltrappa

 

Häfla Bruk tillverkar spiraltrappor för utrymning, industri, bostäder, kontor och offentliga miljöer. Vi hjälper dig att hitta rätt trappa som dels motsvarar dina behov och önskemål, men som också svarar upp till gällande säkerhetskrav.

Häfla Bruk levererar spiraltrapporna snabbt, eftersom de i stor utsträckning är byggda på standarddetaljer som finns på lager. Det finns givetvis stora möjligheter att anpassa trappan efter just dina önskemål med olika trappräcken, trappsteg och handledare.

Med mer än 60 års erfarenhet av att tillverka spiraltrappor kan Häfla Bruk garantera att din spiraltrappa uppfyller alla säkerhetskrav som myndigheterna ställer på dagens trappor. Spiraltrapporna är tillverkade enligt EN 1090 EXC 2 och får därmed CE-märkas. Vi levererar trappor med krav på brandklass t.ex. R30 om önskemål finns.

Beroende på användning och utformning erbjuder Häfla Bruk olika spiraltrappor: Spiraltrappa utomhus, Spiraltrappa inomhus och Spiraltrappa design.

 

Spiraltrappa med barnsäkert räcke.Fördelarna med Häfla Bruks spiraltrappor är många

  • Platsbesparande eftersom en spiraltrappa tar liten golvyta i anspråk.
  • Kort leveranstid.
  • Stryktåliga och korrosionsskyddade.
  • Klarar hög belastning.
  • Stort utbud av trappräcke, trappsteg och handledare.
  • CE-märkta.
  • Kan fås i valfri NCS eller RAL kulör.
  • Enkla att montera.

 

Vid projektering av spiraltrappor står Häfla Bruk till tjänst med uppritning och dimensionering av trappan.

Häfla Bruk hjälper dig gärna med ett anslutande räcke, gallerdurk eller kanske en rak trappa.

 

Spiraltrappa utomhus

Häfla Bruks spiraltrappor för utomhusbruk används främst som utrymnings- och industritrappor. Vi erbjuder korta leveranstider och enkelt montage eftersom trapporna i stor utsträckning är byggda på standarddetaljer.

En spiraltrappa från Häfla Bruk som skall placeras utomhus är varmförzinkad och tillverkad enligt EN 1090 EXC 2, vilket innebär att den är korrosionsskyddad och inget löpande underhåll behövs. Spiraltrappan klarar stora påfrestningar och är stryktålig.

Med ett barnsäkert räcke uppfyller spiraltrappan gällande krav för barnsäkerhet. Trappan kan även enkelt kompletteras med skyddsbur för att förhindra obehöriga tillträde. Det är inte ovanligt med mycket höga spiraltrappor som förses med lämpliga vilplan och avstigningsplan.

Häfla Bruk kan leverera vissa spiraltrappor på tio dagar!

Spiraltrappa utomhus

 

Spiraltrappa inomhus

Spiraltrappa för inomhusbruk från Häfla Bruk placeras oftast i bostäder, kontor och offentliga miljöer där en snygg platsbesparande trappa efterfrågas. Vanligen förses inomhustrappan med barnsäkert räcke.

En inomhustrappa från Häfla Bruk erbjuder stor valfrihet av material. Oavsett ifall man är ute efter en spiraltrappa som smälter in i den befintliga miljön, eller för den delen utmärker sig, uppnås detta enkelt genom att kombinera olika trappsteg, räcken och handledare. Trappstegen av plåt beläggs vanligen med olika träslag, klinker, betong eller mattor.

Häfla Bruks spiraltrappor för inomhusbruk levereras vanligen färdiglackerade i valfri RAL-kulör eller i varmförzinkat stål.

Spiraltrappa inomhus

 

Spiraltrappa design

Exempel på spiraltrappor design från Häfla Bruk är trappor med stor radie, tunga steg av betong eller sten. Som designtrappor räknar vi även trappor med specialräcken, extra handledare och räcken som skiljer sig från standardutföranden.

Spiraltrappor som används mycket måste vara extra stabila. Dessa kan förses med helt vangstycke i ytterradien.

Spiraltrappa design