Först med tillverkning i Sverige

Som första tillverkare i Sverige erbjuder nu Häfla Bruk sträckmetall av typ 300/120 med en bredd upp till 2,5 meter. Den nya stora maskan produceras i aluminium. Större maskvidd ökar möjligheten att skapa unika och tilltalande fasader.

Sträckmetall är ett tåligt, formbart och underhållsfritt material som har många olika användningsområden och kan användas i både exteriöra och interiöra miljöer. Då sträck-metallen kan anpassas i både form, material och färg, kan vi hitta lösningar för just dina behov och ge dig inspiration i ditt skapande. Endast fantasin sätter gränser och tillsammans kan vi låta den flöda med de många möjligheternas material.

Nya unika former för sträckmetall med plasmaskärning

Häfla Bruk har Nordens bredaste tillverkningsprogram för sträckmetall. Sträckmetall eller flexmetall – varianten spelar ingen roll. Materialet är starkt och formbart och passar de flesta användningsområden.

Det finns även möjlighet att sätta färg på sträckmetallen, då vi pulverlackerar i valfri RAL-kulör.

Sträckmetall ger extra dimensioner

Sträckmetall kan användas på många arkitektoniska sätt för att ge ett byggnadsverk flera extra dimensioner. Ett bra exempel på det är när Hässleholm Miljö AB inviger sin nya ackumulatortank där sträckmetall använts i de utvändiga stavar som sitter i toppen av tanken. Den 7 oktober kl. 20.00 invigs ackumulatortanken med en ljusshow som du kan se live på Hässleholms hemsida www.hassleholmmiljo.se.

stormaskig straeckmetall ag00003757