laserskaerning header ag00002978

Laserskärning

laserskaerning ag00003004 landing

Att skära med laser är den bästa metoden för serie- och stycktillverkning av detaljer för många olika produkter. Lasertekniken klarar figurer och former som man aldrig kan uppnå med någon annan metod och erbjuder obegränsade möjligheter både vad gäller konstruktion, kapacitet och materialval. Häfla Bruk erbjuder laserskärning i en heltäckande och modern maskinpark.

Största format på plåtar är 6000 x 3000 mm. Max godstjocklek är 25 mm. Vi har en egen konstruktionsavdelning som hjälper dig att överföra dina skisser och ideér till konstruktions- och uppläggningsritningar för optimalt utnyttjande av råmaterialet.


Plan- och rörlaserskärning

Planlaserskärning är användbart för såväl tjocka som tunna material. Vid skärning av tjocka material är en av fördelarna att man slipper kostnaden för stansverktyg i korta serier. Vid skärning av tunna och hårda material är det ingen risk att materialet bryts under trycket från stansverktyg. Vi utför även märkning av laserskurna detaljer genom etsning.

Med hjälp av laser kan även rörskarvningar “kant-i-kant” med välvda ytor skäras med stor precision. Dessutom kan vinklade anslutningar mellan rör i olika dimensioner skäras. Vi erbjuder även 3D-skärning som möjliggör att snittytorna kan vinklas mot rörets längdriktning.


Plåt- och rörlager

I vårt stora lager har vi plåt, rör och VKR-profiler i vanligt förekommande dimensioner och materialkvaliteter. Det gör att vi kan klara av snabba leveranser. Om vi inte har rätt material hemma ordnar vi snabbt fram det genom våra goda leverantörskontakter.


Inspiration

För fler bilder på våra produkter, gå till vårt mediagalleri.