MicrosoftTeams image 13

Häfla Bruks lanserar en vackrare, säkrare och mer lättmonterad spiraltrappa

Vi använder dagligen vår kunskap från 70 års trapptillverkning i den personliga dialogen med våra kundgrupper. Samtalen med arkitekter, konstruktörer, fabrikörer och användare har gett viktig feedback för produktutvecklingen. Bland annat önskas en mer estetiskt tilltalande spiraltrappa som är enklare att montera och inte har några vassa trappsteg att slå huvudet i när man passerar under den.  

”Det här är den största förändringen för spiraltrappan sedan 90-talet.”

Magnus Östlund, marknadsansvarig på Häfla Bruks

– Tack vare att Häfla Bruks har både tillverkning och produktutveckling i egen regi har vi möjlighet att tillgodose önskemålen med helt egna lösningar. Utifrån de regelverk som gäller kan vi därför nu presentera en vidareutvecklad spiraltrappa som både är säkrare, mer estetisk och mycket enklare att montera. Det här är den största förändringen som skett med spiraltrappan sedan 90-talet, då tillverkningen gick över till den mer skruvade versionen som lever än idag”, berättar Magnus Östlund som är marknadsansvarig på Häfla Bruks.

Detaljerna som gör skillnaden

• Yttervangstycke som tillval gör trappan mer estetiskt spännande, skapar skydd mot vassa kanter och håller ihop alla delarna vid montering. I valfri färg får det trappan att smälta in, sticka ut eller samspela med företagsprofilen.

• Skruvhålen för monteringen har nu placerats lättillgängligt ovanför plansteget vilket underlättar och sparar mycket arbetstid.

• Kontrastmarkering i valfri färg går nu enkelt att skruva fast som ett komplement till den perforerade framkanten.

• Säkerhetsframkant med rundad trappnos på varje trappsteg är obligatorisk och förhindrar hälskador vid nedåtgång.

• Tillgänglighetsanpassning med förlängd handledare samt extra handledare för ökad barnsäkerhet väljs till vid behov.

De nya detaljerna gäller i första hand spiraltrappan med gallerdurk, men kommer inom kort även gå att appliceras på spiraltrappor med trappsteg av andra material.

TIPS: Se Häfla Bruks nya spiraltrappa live i monter C19:35 på Nordbygg.


Mer information

Läs infobladet om den nya spiraltrappan här

Läs våra nya skrift ”Estetik i funktionen” där vi samlat värdefull fakta om trappans betydelse och vilken påverkan olika typer av utformning har. Massor av bra-att-ha-kunskap.