Han bytte det praktiska arbetet mot det teoretiska

Det var dags att prova på något nytt. Efter nästan ett decennium som snickare kände Gustav Schmidt att han var redo för nästa steg i yrkeslivet, ett steg han tog när han tackade ja till tjänsten som säljare på Häfla Bruks AB i slutet på 2022. 

Gustav ägnar nu arbetsdagarna som sina kunders problemlösare, en uppgift som inte skiljer sig allt för mycket från den tidigare karriären som snickare.

Mitt jobb är att vara med och hitta lösningar på människors problem. Det kan vara en kund som har funderingar kring vissa material eller funktioner. Eller någon som vill ha tips på vilka möjligheter det finns utifrån deras förutsättningar. Det är kul att vara delaktig i processen, från förfrågan till slutprodukt. Mitt tidigare yrke som snickare tror jag underlättar för mig. Jag har inga svårigheter med att förstå mig på ritningar och dylikt, jag pratar ofta ”samma språk” som övriga hantverkare och det händer att jag redan stött på ett liknande problem som min kund nu står inför, och därför vet hur det enklast tas om hand om, berättar Gustav.

När Gustav inte löser problem på jobbet så spenderar han gärna sin tid på golfbanan eller mountainbiken. Eller också håller han på och fixar med huset eller marken han äger tillsammans med sambon Rebecca. Kort sagt, Gustav tycker om att ha mycket att göra och det gör honom perfekt som säljare för Häfla Bruks AB! 

Medarbetarporträtt Gustav Schmidt