aakerbrukets foerskola ag00004628

Åkerbrukets förskola, Svedala

I september 2021 invigdes Åkerbrukets Förskola i Aggarp, söder om Svedala. Den unika byggnaden kallas för Växthuset på grund av de stora glaspartierna som ska ge känslan av att vara utomhus, fast man befinner sig inomhus. Byggnaden har 8 avdelningar med kapacitet att ta emot totalt 160 barn, vilket självklart kräver en hel del säkerhetstänk.

Till Växthuset har vi på Häfla Bruks levererat utvändiga raka trappor, som naturligtvis har ett barnsäkert och tillgänglighetsanpassat utförande. Det vill säga ett räcke med rundstänger där ingen öppning i räcket är mer än 100 mm. En av trapporna har också en skyddsbur i sträckmetall. Därtill har trapporna extra handledare i höjden 900 mm.

För att undvika rostangrepp och för att göra trapporna underhållsfria är både trappor, räcken och trappsteg varmförzinkade. Säkerhet och hållbarhet har varit fokus vid denna leverans.

Leverans:  Raka trappor för utomhusbruk med steg och plan av gallerduk med kontrastmarkering. Förutom ordinarie bostadsräcken med 1100 mm i höjd, finns även en extra handledare med 900 mm i höjd för ökad tillgänglighet.Alla produkter är varmförzinkade.

Projektfakta

Objektnamn Åkerbrukets förskola “Växthuset”, Svedala
Adress Aggarpsvägen 39, 233 93 Svedala
Typ av projekt Förskola
Typ av produkt Raka trappor, Bostadsräcke
Levererade produkter Raka trappor för utomhusbruk med steg och plan av gallerduk med kontrastmarkering. Bostadsräcken 1100 mm i höjd, en extra handledare med 900 mm i höjd för ökad tillgänglighet. Alla produkter är varmförzinkade.
Entreprenör Peab Sverige AB
Ytbehandling Varmförzinkning
Levererat 2021