anicura ag00004213

Anicura, Jönköping

Häfla Bruk har levererat trappor och räcken till ett av Sveriges modernaste djursjukhus, Anicura i Jönköping. Det invigdes hösten 2020 och är utrustat med toppmodern teknik och spetskompetens för att på bästa möjliga sätt kunna ta hand om alla de sorters djur som kan komma att bli i behov av vård.

På djursjukhuset står djurens bästa i fokus, och det gällde även i valet av trappor och räcken. Självklart ska även små tassar kunna trippa i en trappa utan att det känns obehagligt eller farligt. Med omtanke om djuren diskuterades de bästa lösningarna fram. Tassvänligt material i ståltrappornas steg, och trappor utan öppningar där djuren riskera att trilla ner mellan stegen eller genom räckena. Allt för att djuren ska känna sig trygga och bekväma med att gå i trapporna.

Projektfakta

Objektnamn Anicura Djursjukhus, Jönköping
Adress Hjortronvägen 8, 555 93 JÖNKÖPING
Typ av projekt Hälsovård
Typ av produkt Spiraltrappor, raka trappor, räcke Bostad
Levererade produkter Utvändiga raka trappor med steg och plan av perforerad lättdurk typ TLD-P samt räcken typ Bostad. Utvändiga spiraltrappor med steg och plan av gallerdurk samt räcken typ Bostad med galleri. Räcken på terrass typ Bostad. Samligt i barnsäkert utförande.
Entreprenör YLAB, Yngve Larsson Bygg AB
Ytbehandling Varmförzinkning
Levererat 2020