HF1 scaled

Hotell Fritiden, Ystad

Det gamla badhuset Fritidsbadet byggt 1961 som var i drift fram till 2014 har blivit ett unikt hotell och kongresscenter med bibehållna originaldetaljer från badhustiden. Trampolinen till bassängen har behållits i restaurangdelen och i rumskorridorerna finns startpallarna numera utplacerade. Ombyggnaden från badhus till hotell startade hösten 2018 och stod klart våren 2020.

Häfla Bruks fick vara en del av projektet som leverantör av utvändiga utrymningstrappor och invändig trappa för kommunikation mellan byggnadens olika våningsplan med start längst ner på den gamla bassängbottnen.

Arkitekt: Belleviille Arkietkkontor AB i samarbete med Ahrlings Arkitektbyrå www.bellevilleark.se www.ahrlingsark.se

Projektfakta

Objektnamn Hotell Frititden
Adress Hotell Fritiden Österleden 19 271 42 Ystad
Typ av projekt Ombyggnation från badhus till hotell
Typ av produkt Spiraltrappa utmed fasadvägg, räddningstrappa. Spiraltrappa inomhus.
Levererade produkter Barnsäkert och tillgänglighetsanpassat utförande. Steg och plan av tårplåt. Räcken med knäckta byglar. Extra handledare H=900 i trapplöp förlängda 300 mm i början-slut. Kontrastmarkering via svartlackering av första steg i trapplöp och plankanter. Grindar förberedda för cylinderlås. Valvräcken. Pulverlackat svart RAL 9005 exkl steg och plan som är varmförzinkade. Barnsäkert och tillgänglighetsanpassat utförande. Steg och plan av gallerdurk maska c/c 34×75 mm. Räcken med knäckta byglar. Extra handledare H=900 i trapplöp förlängda 300 mm i början-slut. Kontrastmarkering med perforerade svartlackade plåtlister. Skyddsbur typ kvartsbur 9 steg av gallerdurk. Varmförzinkat.
Entreprenör Malmö Stålteknik AB
Arkitekt Belleviille Arkietkkontor AB i samarbete med Ahrlings Arkitektbyrå www.bellevilleark.se www.ahrlingsark.se
Ytbehandling Varmförzinkade trappor. Inomhus trappa lackerad i RAL 9005
Levererat 2020