netonnet ag00002414

NetOnNet

I Viared, utanför Borås, ligger Netonnets nybyggda centrallager och huvudkontor. En lokal på 33 000 kvadratmeter, ritad av VSB Arkitekter. Det första som möter besökarna i receptionen är en trappa i mörkgrå plåt med handledare i ek och steg av betong, levererad av Häfla Bruk.

Den raka trappan sträcker sig över tre löp med två vilplan på stödben av runda rör. Helt anpassad och tillverkad efter arkitektens ritningar och visualiseringar. Trappan är utrustad med handledare, extra handledare och en ledstång på väggen i lackad ek. Där den extra handledaren och ledstången är förlängda med rundad ändböj.

Projektfakta

Objektnamn NetOnNet, Borås
Adress Företagsgatan 69, 50464 BORÅS
Typ av projekt Kontorslokal
Typ av produkt Raka trappor, Räcken
Levererade produkter Rak trappa i tre löp med 2 st vilplan. Steg och plan i plåt försänkta och armerade för platsgjuten betong. Sättstegslist av plåt. Kontrastmarkering av steg och plankanter infällda i betongen. Vangstycken av UPE-balk. Stödben under vilplan av runda rör. Räcken med ståndare av plattstång 60×8 mm med 4 st följare av rundstång 11 Handledare, extra handledare på räcke och ledstång på vägg av lackad Ek D=50 mm. Extra handledare på räcken och ledstänger på vägg förlängda med avslutningsböj.
Fastighetsägare Svea Real
Arkitekt Byggcenter i Borås Byggnads AB www.byggcenterboras.se
Konstruktion KE Gruppen AB
Ytbehandling Färdigmålat i mörkgrå.
Levererat 2015