Succé för Häflas nya DiscGolfPark

När Marcus Eriksson, konstruktör på Häfla Bruks, och hans vänner blev intresserade av discgolf för ett par år sedan insåg de ganska snart att utbudet av banor var väldigt begränsat häromkring. Då passade de på att fråga Häfla Bruks ledning om de ville vara med att bidra finansiellt för att skapa en ny bana. Efter ett positivt gensvar och med hjälp av Lasse Jansson, en erfaren bandesigner och elitspelare inom DiscGolf, var arbetet snart igång med att skapa banan som stod färdig redan i höstas men den officiella invigningen kommer hållas senare i vår.

I och med att proffset Lasse Jansson varit med i projektet har banan lockat långväga besökare från hela Sverige och i höstas hölls en av deltävlingarna i Östgötska Vintertouren, något som lockade hela 90 tävlande!

Initiativet med DiskGolfParken har varit väldigt uppskattat både av medarbetare och boende i Hävla. Så pass mycket att Finspångs kommun nu har gett bidrag för ytterligare en bana på 9 hål som ska ligga i anslutning till den större banan. Med den nya banan hoppas vi kunna locka barn, ungdomar, nybörjare och pensionärer in i sporten.

Från Häfla Bruks är det ett tiotal medarbetare som numera är inbitna spelare men Marcus hoppas på att fler kollegor blir sugna på att prova på discgolf här framåt våren.

Gå gärna med i gruppen Häfla Bruks DiscGolfPark på Facebook.

discgolfpark ag00004709