ag00002933 1

Trivsammare kan ingen vara 

Medan han kör de där 3,5 milen mellan Baggetorp och Hävla varje morgon, vet han redan med sig att han har några trevliga timmar framför sig. Det verkar nämligen vara lite så det är att jobba på Häfla Bruks. Trivsamt, vänligt och glatt. Precis så som Emil Törnvall vill ha det.  

Emil har kunnat dra nytta av Häfla Bruks gemytliga stämning i inte mindre än 16 år nu. Han började som processledare på Detalj- och Modultillverkningen, men har därefter hoppat runt en del på bruket. 

– Jag har fått lära mig mycket genom åren. Till exempel processen med att varmförzinka. Den kräver lite finlir. Det handlar om en kemisk process som kan ta tid att fullt ut förstå. Detta hade jag ingen aning om före jag började här. Det har också fått mig att inse att vi på Häfla har en väldigt bra kvalitet på våra varmförzinkningsprodukter. Jag skulle vilja säga att de är oslagbara. Så det gör naturligtvis jobbet ännu roligare, när man får chansen att arbeta med en produkt i världsklass. 

Det är just i varmförzinkningens engagerade värld som han idag har han landat, i en roll som passar honom som handen i handsken. Som arbetsledare över varmförzinkningen och avsändningen, får han utlopp för sina naturliga ledaregenskaper.  

– Jag har alltid trivts som arbetsledare och har jobbat med det tidigare, även innan min tid här på Hävla. I lumpen blev jag uppgraderad till befäl, jag antar att det var där jag fick blodad tand. Jag tycker om att coacha och leda människor, säger Emil. 

Totalt är de cirka 60 anställda på Häfla Bruks. En precis lagom mängd människor som gör att alla känner alla, anser Emil som tycker att kollegorna är som grädden på moset på ett redan intressant arbete.  

– Vi är ett härligt gäng som kan prata och skoja om allt, det gör varje arbetsdag till något att se fram emot, avslutar Emil. 

ag00003741
Emil Törnvall