ag00004595 header

Kunskapsbanken

Häfla Bruks är så mycket mer än sträckmetall, lättdurk och gallerdurk. Faktum är att vi även är en ledande leverantör av trappor, ramper och räcken. Och vi delar gärna med oss av vår långa erfarenhet och djupa produktkunskap! Vi ser möjligheter med arkitektens kritiska, estetiska ögon, resonerar som en nogräknad konstruktör och anpassar alla lösningar efter gällande regelverk. På den här sidan har vi samlat ihop lite nytta åt dig, men tveka aldrig att ringa för att få hjälp med dina funderingar och problem!

Dokumentation

Här har vi samlat alla våra ledladdningsbara dokument lättillgängligt på ett ställe. Allt från projekteringstabeller, konstruktionshjälp och skötselanvisningar till monteringsanvisningar, kvalitetsdokument, certifikat, broschyrer och produktblad. Bland annat.

DOKUMENTATION red arrow small


Utrymningstrappan

Utrymningstrappan fyller en lika viktig funktion inomhus och utomhus, men placering utanpå byggnaden gör det lättare att slippa undan potentiellt farlig rök och andra säkerhetsrisker. Den ska gå att nå enkelt från fönster, plattformar eller tak och det är också viktigt att tänka på även brandkår och räddningstjänst behöver ta sig in i lokalen den vägen.

LÄS MER OM UTRYMNINGSTRAPPANred arrow small


Tips om trappsäkerhet

För att trappan ska bli en trygg och säker väg att ta sig mellan olika våningsplan finns det några saker att tänka på. Trappans utformning och placering, val av stegplan och handledare och sist men inte minst – ska barn använda den?

LÄS VÅRA TIPS OM TRAPPSÄKERHET red arrow small


Trappordlista

Hantverksskrået inom trapptillverkning går väldigt långt tillbaka i tiden. Detta är förklaringen till den ålderstigna terminologin när det gäller trappor. För att hjälpa dig på traven har vi samlat en ordlista med förklaringar till de uttryck som används.

SE VÅR TRAPPORDLISTAred arrow small