hotel j stockholm ag00001714

Hotel J, Nacka Strand

Precis vid vattenbrynet i Nacka strand ligger Hotel J, beläget med vacker utsikt över Stockholms inlopp. Hotellet är ritat av Arkitektbyrån som låtit sig inspireras av platsens historik som en del i ett gammalt varvsområde. På och runt om hotellet syns trappor och räcken från Häfla Bruk.

Till Hotel J har Häfla Bruk levererat spiraltrappor i varmförzinkat utförande, samt raka trappor och balkongräcken i svart pulverlack. Räckena på balkongerna har kompletterats med handledare i oljad ek.

Häfla Bruk bidrog med idéer och tankar tidigt i projektet. Det gjorde att de tillsammans med beställaren kunde hitta den perfekta lösningen. Samtliga inblandade parter är väldigt nöjda över sin del i projektet, men framförallt över helheten; Hotel J.

Projektfakta

Objektnamn Hotel J, Nacka Strand, Stockholm
Adress Ellensviksvägen 1, 131 28 Nacka Strand
Typ av projekt Hotell
Typ av produkt Raka trappor, Spiraltrappor, Räcken
Levererade produkter Spiraltrappor som utrymningstrappor med barnsäkert räcke i varmförzinkat utförande. Balkongräcken i barnsäkert galleriutförande med varmförzinkad och pulverlackad stomme samt handledare/överliggare i oljad ek för utvändigt bruk. Raka trappor i slänt i enkelt industriutförande av varmförzinkat stål där räcken och vangstycken pulverlackats.
Fastighetsägare Nacka Strand Fastigheter AB
Arkitekt Nyréns Arkitektkontor AB www.nyrens.se
Entreprenör Arcona AB www.arcona.se
Konstruktion KE Gruppen AB
Ytbehandling Varmförzinkning enl. SS-EN ISO 1461:2009 standard. Pulverlckering på varmförzinkning enligt RAL-kulör.
Levererat 2011